Total de visualitzacions de pàgina:

26 de març 2014

Les tres bessones tornen a les llibreries





Angle Editorial reedita per primera vegada en molts anys els llibres originals de Roser Capdevila.

Els llibres originals protagonitzats per les tres bessones i la bruixa avorrida i dibuixats per la il·lustradora Roser Capdevila han tornat a les llibreries, després de molts anys desapareguts d'allà. Després que la dibuixant recuperés el control de la seva obra i els seus personatges, l'empresa creada per la seva família, Brot 72, i Angle Editorial han presentat els primers quatre llibres recuperats de l'oblit.

Les primeres reedicions són els primers volums de tres sèries: 'Som les tres bessones' (publicat originalment el 1983, i que va iniciar una col·lecció centrada en el creixement de les tres nenes), 'Les tres bessones i la Caputxeta vermella' (de 1985, el primer de la sèrie que combinava contes clàssics amb els personatges de Capdevila, concepte que va estar en la gènesi de la sèrie de dibuixos animats) i 'El casament de la bruixa avorrida' (de 1987, un divertit conte en què la bruixa passa de soltera a casada, i de casada a viuda, el primer en què es va convertir en personatge principal). Els llibres s'han compost a partir dels dibuixos originals, l'únic material al qual ha pogut accedir Capdevila i que es conserva a la Biblioteca de Catalunya, i el text s'ha tornat a editar per moderar el català massa rígid de l'edició original.
La quarta recuperació és 'Viatge poètic per Catalunya', una antologia de poesies sobre el paisatge català seleccionada per Joaquim Molas, il·lustrada de nou amb aquarel·les que Capdevila ha pintat en els últims anys. Angle i Brot 72 preveuen recuperar uns sis títols cada any.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada